Svenska English

Vanligt förekommande

frågor

VAR GENTLEMANNEN DU ALLTID VARIT

Varför är boxarna så billiga!?

Vi gör stora inköp av alla produkter en lång tid i förväg. Detta gör det möjligt för tillverkarna att planera vår beställning och tillverka våra produkter när de har en låg produktionscykel. Detta gör våra order attraktiva för tillverkarna eftersom det ger dem möjlighet att jämna ut en låg produktionsperiod. Detta skapar en betydande prissänkning för oss som vi i sin tur vidarebefordrar till dig.

 

Eftersom vi primärt är en prenumerationstjänst, vet vi alltid hur många artiklar som vi behöver beställa. Detta minskar vår lager och gör det lättare för tillverkarna att planera framåt.

 

Vi använder samma fabriker som de stora märkena för att säkerställa en hög kvalitet, men eftersom vi inte använder ett stort varumärke på våra produkter kan vi leverera mycket billigare till dig.

 

Vi har mycket låga marknadsföringskostnader och overheadkostnader. Vi behöver inte ett lyxigt kontor eller ett stort lagringsutrymme . Allt vi gör är med kostnader som prioritet eftersom vi vet att låga kostnader för oss innebär låga kostnader för dig.

Varför är boxarna så dyra!?

För låga kostnader motsvarar nästan alltid låg kvalitet, och vi vill inte arbeta med låg kvalitet på våra produkter. Att lura någon med låga priser är inte i linje med att vara en gentleman.

Som gentleman vet du vad god kvalitet är när du ser det, och vi är fast beslutna att etablera en långsiktig relation med dig. Kom ihåg; Bitterheten av dålig kvalitet finns fortfarande kvar långt efter att sötman av lågt pris glöms bort.

När levereras min box?

När det gäller prenumerationsboxar så skickas dessa ut runt den 10e varje månad. Du måste dock beställa din prenumeration senast den 28e i nuvarande månad för att vi ska hinna skicka den till dig då. Om du beställer efter den 28e får du vänta ytterligare en månad på din box.

Exempel: Om du betalar din prenumeration mellan den 11-28 Maj, så skickas din box till dig den 10e Juni osv.

Du kan alltid beställa en fristående box eller någon annan produkt från vår shop medans du väntar. Då skickas din beställning till dig inom 3 arbetsdagar.

Kan jag returnera min prenumerationsbox i inbyte mot andra produkter?

Nej, men du kan alltid returnera din box oanvänd och i orginalförpackning inom 14 dagar och få dina pengar tillbaka om du inte är nöjd. Tänk på att vi inte ersätter transportkostnad.

Kan jag hoppa över eller pausa min prenumeration?

Ja absolut! Du kan pausa, byta eller avsluta din prenumeration när som helst. Du hittar alternativen genom att logga in på ditt konto. 

Kan jag begära en särskild produkt eller färg i min box?

Vi föredrar att låta produkterna vara en överraskning. Inga speciella önskemål eller storlekar kan uppfyllas för tillfället. Vi arbetar dock med att ändra detta framöver och öka valmöjligheten för dig. 

Hur kontaktar jag er?

Vi försöker svara alla förfrågningar så snart som det överhuvudtaget är möjligt. Du kan alltid skicka ett e-postmeddelande på contact@orderofgents.com, ringa 0410-46600 eller använda chatt på vår huvudsida.

När kommer jag att debiteras?

Du kommer att debiteras i samband med att din box skickas ut i enlighet med det prenumerations-alternativet du valt.

Hur och när kan jag avbryta min prenumeration?

Även om vi är övertygade om att du vill stanna hos oss en lång tid, kan du avsluta din prenumeration när som helst. Bara logga in på ditt konto och klicka på "avbryt mitt abonnemang". Du kommer inte att faktureras igen.

Vänligen notera; Om du redan har debiterats för den aktuella månaden skickar vi ut en sista box till dig. Du kan dock skicka tillbaka boxen oanvänd och i orginalförpackning och få pengarna tillbaka.

Vilken typ av produkter kan jag förvänta mig?

Du kommer att få 2-5 (beroende på abonnemang) högkvalitativa mode och livsstilsprodukter i linje med en gentlemans önskningar. De typiska föremålen är slipsar, strumpor, näsdukar, slipsnålar, manschettknappar, armband, hängslen, kavajnålar mm. Vi kommer även ibland att överraska dig med andra föremål så som groomingprodukter, trendiga specialprodukter och annat spännande.

Hur mycket är butiksvärdet av boxen?

Värdet för varje box är alltid minst 40% högre i detaljhandeln. Detta gör varje box till ett klipp för dig.

Kan jag ge en prenumeration som en gåva?

Absolut! Detta är den perfekta presenten för en gentleman. Vår "Kindnessbox" är avsedd för detta ändamål. Klicka på Kindnessboxen och välj dina alternativ samt namn och adress på den lycklige och vi tar hand om resten.

Kan jag returnera enskilda produkter för en återbetalning?

Nej. För att göra det möjligt för oss att hålla låga priser, kan vi bara sälja hela boxar. Men oroa dig inte, om du inte gillar en specifik produkt i boxen så får du fortfarande mer i värde än vad du fått om du köpt enskilda produkter.

Kommer jag någonsin få samma saker i min box?

Nej, du kommer aldrig att få exakt samma produkter. Du kan få samma typ av produkter (strumpor den första månaden, och strumpor den tredje månaden) men dessa kommer aldrig att ha samma utformning eller färg.

Levererar ni utanför Europa?

Just nu levererar vi endast inom Europa. Men vi arbetar konstant för att nå en större marknad. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få mer information om detta.

Vad gör man om man får en defekt eller felaktig produkt?

Om du mot förmodan skulle få produkter som inte motsvarar dina förväntningar eller om det skulle vara något fel på produkterna, så vänligen kontakta oss genast så hittar vi en lösning tillsammans med dig. Kontakta oss på contact@orderofgents.com eller telefon 0410-46600.

 

Produkter

Våra produkter

Information

Mitt konto

Svenska English